Out There We Are One

Anugerah Bintang Paling Popular 2011, Aaron Aziz nyanyi secara live!


korang kenal tak Mat Haron Mustapha bin Mat Aziz Mustafa (bukan nama sebenar)? hehehehe... tapi mesti korang kenal Aaron Mustapha bin Aziz atau lebih dikenali sebagai Aaron Aziz (AA). AA merupakan pelakon paling popular di Malaysia meskipun berasal daripada Singapura. maklum ler, dunia hiburan tanpa sempadan. Filem KL Gangster & Ombak Rindu merupakan antara filem lakonan AA dan pernah berlakon dalam drama Nora Elena dll. No wonder la baru2 ini lakonan mantap AA mendapat pengiktirafan & penghargaan apabila mendapat Anugerah Bintang Paling Popular ABPBH25 yang berlangsung di Genting Highland baru2 ini.


tapi biasa ler manusia kan, mesti ade aje yg dengki, iri hati, cemburu dan sebagainyer. maybe sbb x tcalon... tu yg dok meroyan aje. ckp ikut sedap mulut aje. kalo dlm FAM konpem kena gantung 2 tahun 6 bulan! wakakaka :)) brader... kalo lu nak sgt award, lakonan kasi mantap ler der. AA mmg layak menang coz lakonan dia mmg terbaik dr ladang! jgn lu nak byk bunyi pasal kenegaraan. ABPBH bkn pasal negara mn der, tapi lebih kepada bakat & popular.


Siti Nurhaliza pun dah byk kali dpt pengiktirafan di Singapura serta Indonesia. Kumpulan Search, Exist dll pun dikenali di negara seberang. Yuna pun tak kurang hebatnya di obersi. apa ada hal kan? dunia hiburan nie universal beb. lg pun hiburan dunia aje pun. patutnye yg drisaukan adalah pengaruh artis terhadap remaja terutama dari segi pemakaian yg dedah aurat tu. walaupun AA tu bukan orang Malaysia, tapi dia telah menaikkan nama Malaysia melalui lakonan mantapnyer tu. Artis2 veteran zaman Tan Sri P. Ramlee pun ramai yg berasal dari Singapura. rosak ke industri seni? smpi skrg OK aje. kadangkala artis tempatan yang buat industri seni nie rosak terutama dari segi moral! tak cukup komen di twitter [klik sini], ketidakpuashatian melarat lak di blog [klik sini]. korang bc la sendiri k ;)
melalut dah aku nie :)) wakaka... langsung lari drpd tajuk asal. nie ZZ punyer pasal ler nie. bikin aku panas ati aje. jgn nak racist sesama bangsa OK! ZZ vs AA... sape yg terbaek? lu pikir la sendiri! hihihi... berbalik kpd tajuk entry kali nie. sll korang tgk AA blakon aje kan. ape kata skali skali kita layan AA menyanyi lak. secara live tu! ZZ leh nyanyi ke? Ziana Zain boleh la :p jom layan nyanyian 'Abang Malik a.k.a Abang Haris a.k.a Seth Tan' nie....




amacam? OK x sore AA? boleh la kan ;) hehehe...lps nie konpem ade permintaan utk AA nyanyi lg kan. hehehe... kena training blk nie coz video nie 5-6 tahun yg lalu. ms nie AA lum masuk industri seni di Malaysia kot. sape yg minat giler dgn AA leh follow twitter [klik sini] & facebook [klik sini]. ORIGINAL tau! 









Berikut adalah senarai pemenang mengikut kategori dalam ABPBH25!
  • Bintang Paling Popular – Aaron Aziz 
  • Anugerah Seri Perak – Datuk Siti Nurhaliza
  • Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Datuk Sheila Majid 
  • Pelakon Filem Lelaki Popular – Aaron Aziz 
  • Pelakon Filem Wanita Popular - Maya Karin 
  • Penyanyi Lelaki Popular – Hafiz
  • Penyanyi Wanita Popular – Yuna 
  • Pelakon TV Lelaki Popular – Fizz Fairuz
  • Pelakon TV Wanita Popular – Fasha Sandha 
  • Penyanyi Berkumpulan/Duo Popular – Jaclyn Victor/Ning Baizura/Shila Amzah 
  • Artis Komedi Lelaki Popular – Johan Raja Lawak 
  • Artis Komedi Wanita Popular – Didie Alias 
  • Artis Baru Lelaki Popular – Johan Ariff As’ari
  • Artis Baru Wanita Popular – Tasha Shilla 
  • Pengacara TV Lelaki Popular – Zizan 
  • Pengacara TV Wanita Popular – Fara Fauzana
  • Penyampai Radio Lelaki Popular – Faizal Ismail
  • Penyampai Radio Wanita Popular – Fara Fauzana


mungkin ramai yang lupa atau buat2 lupa. salah seorang artis Malaysia iaitu Dato' Michelle Yeoh mencipta nama di peringkat antarabangsa dan pernah mendapat Pelakon Wanita Terbaik dalam filem Crouching Tiger, Hidden Dragon di majlis penganugerahan British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) pada tahun 2001. ada orang British pertikaikan status warganegara Malaysia Dato' Michelle Yeoh? tak de kan....

5 comments:

  1. tak kisah lah dia org ape dari planet mana.. yang penting dia mmg best and he deserve the awards!! :D

    ReplyDelete
  2. dgr citer status PR Aaron Aziz lum dluluskan. maksudnyer masih dlm proses permohonan lg. hampeh tul diorang yg wat citer tu. pape hal semoga dipermudahkan segala urusan. yg penting niat dihati utk mencari rezeki yg halal....amin

    ReplyDelete
  3. AA mmg ada bakat...kalau x, tak kan leh menang...ye tak? salam kenal.....

    ReplyDelete
  4. kalo x berbakat... x kan dpt undian tertinggi kan kan kan ;) salam pkenalan gak :D

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com