Out There We Are One

Ibu jari tangan putus di LDP


"jari da putus, tp sy masih boleh tersenyum.." tu ler status fb dia ms upload pic ngeri atas nie. sabo aje la kawan aku sorang nie. kalo aku jd mcm nie, konpem x de dah mimik muka. jari putus tu! kawan aku nie leh senyum lak. tp dlm hati mesti menangis kan kan kan... mula2 aku ingat dia main2 aje. skali btul2 punyer daaa... xcden katanye ptg td kat LDP. aku pun kurang pasti xcden yg mcm mn. tp kalo x silap aku melibatkan kereta, motor & lori. kawan aku nie dgn member opis. pastu dia ckp penunggang motor pengsan. ade lg satu gambar menunjukkan kaki dlm keadaan bdarah dbawah lori. kena gilis kot kakinyer. aku nie dah ler alergik skit tgk darah nie. sabo aje ler.
skrg nie dia kat hosp. x nak lak bgtau kat hosp mn. x bg kengkawan melawat ler tu :p hehehe... x pe la, dah sihat nanti leh jumpa OK. yg penting semua selamat. syukur alhamdulillah. biar hilang jari asalkan x hilang nyawa. huhuhu... seram aku dbuatnyer. kepada pengguna jalanraya diluar sana tu, bhati2 dijalan raya... ingat org tsayang. pesanan utk diri sendiri gak. kalo kite x langgar org, org langgar kite. nak wat mcm mn kan. so.. hati2 la ek. aku pun dah fobis dgn xcden sume nie. nak tau nape aku fobia? meh tgk pic kat bwh nie lak...


amacam? ngeri x? tau x pe. gambar nie adalah betis aku. sbb tu berbulu. mesti korang tgk pun naik berbulu :)) wakaka... sori kalo x bape nak clear sbb gambar lama. ms nie xcden 1/5/2005. aku ingat lg coz time tu cuti hari pekerja :p lokasi kejadian bhampiran masjid kat seremban. aku br lps anta member aku g keje. otw nak blk umah kena langgar dgn kereta dr tepi kiri (spg tiga). kaki aku bgesel dpn kete smpi lampu kiri kanan pecah. dahsyat x dahsyat la kaki aku tsagat kat kete tu. pastu aku pun tseret kat jln smpi helmet pun melayang. nasib baik pale aku x melayang sm :D ms tseret tu... kaki aku pulak tsangkut kat gear motor. x pasal2 motor hempap blkg aku. berat giler motor. rs sesak nafas dbuatnyer. atas tapak kaki aku pun tkoyak gak gara2 tsangkut td. 
kete yg langgar aku tu x bape tau jln situ coz bkn org sban. ms aku still tbaring atas jln, bderet2 kete bhenti. aku nampak sorang lelaki tinggi & besar sdg mengawal lalulintas. skali Tok Mat daaaaa... sape lg kalo bkn MB NSembilan. terbaik dr ladang. bangga kejap walaupun dlm keadaan sakit. Tok Mat tu siap sound pemandu kete tu sbb langgar aku pastu suruh bw aku ke hospital. 
nie 1s time aku xcden agak parah. mmg mgigil sluruh badan time tu. sore dah x leh nak kuar dah. tketar2. smpi kat hosp sban dlm jam 8 mlm. smpi sana MA balut kaki aku. aku dok kat kerusi roda. tp aku pelik apsal ler darah menitik2 lg kat lantai hospital. skali lain yg koyak, lain yg dbalutnyer. patut ler bocor aje. sabo aje ler. sblm dia balut betis aku, tu yg aku smpt snap pic utk tatapan. :)) wakaka...  betis aku koyak smpi nak tkuar daging. pergh! terbaek!
tunggu punyer tunggu, jam 12 br masuk bilik pbedahan. skali doktor x pasan aku ade kat situ. rs nak lempang aje doktor nie. dlm bilik tu ade ler 2-3 org pembantu. sorang pgg tgn aku, sorang pgg kaki aku, sorang pgg badan aku. ade gak yg pgg pale aku. ingatkan ape ler td. skali doktor tu tenyeh satu cecair kat luka aku tu. tenyeh mcm nak sental bontot kuali! sakit x leh nak citer. aku mjerit dlm bilik tu :)) wakaka... patut ler ramai yg pgg aku. ade udang dsbalik mee rupanyer. sblm doktor tu sental pun dia dah sound, kalo tentera kena pun nangis tau. br aku paham maksud doktor tu...tp sudah tlambat. alasan doktor tu adalah nak buang kotoran2 kat dlm luka tu spt tar2 jln yg melekat. takut kena kuman/bakteria. 
serius aku ckp, kat sape2 yg xcden motor... standby aje ler. dlm pale hotak doktor nie dah cop mn2 pesakit yg xcden motor nie mesti mat rempit. doktor2 nie sume mmg anti mat rempit. kalo dpt mmg diorang balun kaw kaw. lps kena sental, dia sapu bius. pastu mula la adegan mjahit. dpn mata aku dia jahit kaki aku. dah ler jarum mcm mata kail. apsal la aku x pitam time tu!
3 bulan aku tlantar kat umah dgn bantuan topang ketiak! nasib baik ler time tu aku br tamat kontrak keje. mmg holiday abis la kat umah :)) spanjang xcden tu mcm2 temuduga aku dpt tmasuk polis & penjara. melepas mcm tu aje ler. tp dpt gak keje akhirnye kat kl time tu. dah ler time tu kaki aku berbalut, pastu jln btopang, pusat temuduga kat tkt 30 pulak tu. ayah aku sanggup anta dr johor ke kl dsbbkan tduga tu. nasib baik dpt keje :p hehehe...
begitu la kisah dsebalik kefobiaan aku dgn xcden & darah nie. kalo nak tau... lps tu aku mmg fobia. fobia bw kete! 2-3 thn gak aku x bw kete. pada hal ms xcden aku naik motor :)) wakaka... actually sblm kejadian tu ade sorang member aku yg kecik molek jatuh motor. dia jln pun x bape nak betul. aku nie lak leh tiru aksi dia. skali btul2 aku beraksi mcm dia. moral of this story, jgn sesekali ketawakan org, nanti kena ketawa blk. dia pun ade dtg melawat aku xcden. alahai... malunyer :p hihihi....
kereta langgar kereta...

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com