Out There We Are One

KL aman seketika

inikah ajaran Rasulullah SAW?

hari nie aku jln2 area KL. bukan suka2 dtg KL, tp nak setelkan urusan yg blum selesai. maklum ler... tinggal 2 bulan aje lagi kan kan kan... hehehe.
ptg nie x bape ramai org kat KL. maksud aku x ramai spt sblm nie. maybe masih lg yg was was nak turun KL gara2 berSHIT smlm. jln ke Dataran Merdeka masih ditutup. so, agak sesak jap. dpt tgk kawasan yg dipagari dgn kawat besi. 
spt biasa aku parking di Medan Mara. memandangkan hari nie ari Ahad, parking x de la mahal sgt. cuma rm4 skali masuk. lg pun byk space parking kat situ.
misi pertama adalah mencari Kad Kahwin! wakaka :)) harap2 smpt la aku nak tempah kad last2 minute nie. ramai rupanyer org di KL. aman aje aku tgk masyarakat pelbagai agama, bangsa & negara... mat saleh pun ade tau. hehehe... x de la mcm smlm, yg penuh dgn pengganas2 berSHIT. 
aku sokong tuntutan berSHIT, tapi 100% aku mmg x sokong phimpunan haram diorang yg sllnyer akan berakhir dgn keganasan. nak sgt ikut cara org luar. skit2 nak merusuh, skit2 nak terpekik tlolong, skit2 nak mganas. dah ler majoriti org melayu ISLAM!
kalo dah x suka sgt kerajaan skrg, ms PRU13 pangkah pemimpin yg korang nak. bkn susah pun. x kan nak tunggu korang sapu bersih br dikatakan bersih, adil & telus. nak wat cam ne kalo dah itu pilihan rakyat. kena respect la. x kan x leh terima kekalahan kot. bila menang aje puji melambung, bila kalah aje keji mgunung. mcm nie smpi2 bl2 la dok tang tu gak. 
aku nie x de la 100% sokong ape yg kerajaan buat. ade gak perkara2 yg aku x suka & bantah. tp bkn dgn cara melalak mcm anjing jalanan, pastu melompat2 & mganas mcm monyet liar! manusia kan btamadun. so... ikut ler cara hidup btamadun. x kan nak tukar Malaysia nie spt Planet of the Apes lak!


No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com