Jom berkenalan dengan mereka...

Pages

1 Bulan 1 Minggu 1 Hari


pergh! apsal mcm cepat aje ms blalu nie. insya'Allah hujung minggu nie aku dah leh masuk rumah sewa. sblm nie dok bjemaah bramai². lps nie dok bdua aje ler :p hehehe... harap² umah tu x de masalah besar sgt. sabtu nie operasi mbersihkan rumah. kalo ade masa aku cat ler umah tu. pening aku tgk dinding kaler hijau daun pisang tu. ape punyer taste ler diorang nie. buat ler warna warni skit. br ler meriah. nie satu umah kaler hijau daun pisang. mmg terbaek la! muntah hijau aku dbuatnyer. 


sminggu lg maybe perabot² yg aku beli akan smpi. nasib baik ler ade fulus skit. kalo x konpem kosong aje umah tu. silap hb tidur beralaskan tilam toto :)) wakaka... 2 minggu lg angkut barang² umah aweq aku lak. aku x tau la nak sewa lori beso mn utk angkut barang² dia tu. maklum ler, dah 7-8 thn bkampung kat rumah tu. konpem mcm² harta benda ade dlm rumah tu. barang² aku kat umah sewa lama angkut guna kete aje :D org laki kan simple aje. ppuan nie agak complicated kan kan kan :p


ape yg penting skrg... lg 1 bulan, 1 minggu, 1 hari... aku akan mhadap tok kadi! alahai... rasa mcm byk mende lum setel lg nie. ape yg lum setel ek? kena check blk nie. dah ler nak ke Sabah naik flight. bkn leh patah blk sesuka hati kalo tertinggal barang. kena wat checklist sblm berangkat ke sana. blank... blank.. blank... maklum ler, 1st time nak kawen kan. kalo dah 2-3 kali kawen x pe la gak. ops! tlebih sudah :D


minggu nie nak x nak kena pos gak barang² ke sana. mcm nie la bl nak kawen dgn org obersi :)) wakaka... sume mende nak kena pos tmasuk ler barang² hantaran. nasib baik sparuh dah bw ke sana ms blk ari tu. cuma ade skit lg brg perlu dipos tmasuk kad kawen. kat sana ckp mulut & byhand aje. maklum ler... kaw ceruk kampung mmg mcm tu. jiran² dah mcm famili. masuk kampung sini, keluar kampung sana. tu yg best dok kat persekitaran kampung. kat bandar nie, jiran sblh pun susah nak tegur. silap hb x kenal jiran sblh. 
memandangkan lebih kureng sbulan aje utk aku flight ke sana, kena la standby fizikal & mental. maklum ler, adat disana bsanding dr pagi smpi tgh mlm. kalo x tahan... boleh pitam aku dbuatnyer :p nak kawen punyer pasal, pitam pun pitam ler :)) wakaka.. 1 bulan 1 minggu 1 hari... arrggghhhh!!!!! tetiba fobia aku tgk angka tu! huhuhu...

Post a Comment
Lu Langsi Wa Blogging Lagi...