[Khidmat Masyarakat] Jom Klik! Tabung Jantung Yayan perlukan RM47ribu!


ini adalah blogger YAYANSMUM a.k.a YM bersama anak kecil kesayangannya yayan (Ahmad Dhani Aryan Muhammad Syukri). disebalik kecomelan yayan ada kisah duka disebaliknya. yayan mengalami masalah jantung sejak dilahirkan. sehingga kini sudah 3 kali pembedahan dibuat. dan seperti kita semua sedia maklum, tiada yang percuma di dunia ini.


ini adalah gambar yayan masa pembedahan pertama sewaktu berusia 2 hari. masa kecil lg time nie. tangannya mgenggam erat jari ibunya.


sewaktu berusia 6 bulan, yayan menjalani pembedahan kali kedua.kali ini jelas kelihatan bekas pembedahan di dada yayan :( aku sendiri pun terasa ngilu melihat gambar ini. bagaimana agaknya yayan rasa sewaktu itu


setahun slps pembedahan kedua, skali lagi yayan menjalani pembedahan. aku percaya korang pun x sanggup nak tgk lama² gambar yayan yg penuh dgn wayar serta jahitan di dada akibat pembedahan demi pembedahan.


yayan masih perlukan pembedahan buat kali terakhir dalam masa 2 tahun lg. walaubagaimana pun, kos yg dperlukan lebih kurang RM47ribu! satu jumlah yg agak byk. tapi tak ternilai dgn nyawa si kecil ini. semoga dipermudahkan segala urusan... amin.

aku tercari² juga dimana Tabung Jantung Yayan (TJY). dlm pale hotak aku TJY nie maybe dlm bentuk sumbangan wang ke akaun bank dan sebagainya. tapi TJY yg dimaksudkan oleh YM adalah iklan dlm blog spt milkdeal, nuffnang, churpchurp dll. iklan dlm blog merupakan salah satu kaedah buat duit dmana stiap kali klik, akan dpt sedikit imbuhan. blogger x bape femes mcm aku nie susah skit nak dpt income lebih. stakat cukup² mkn utk renew domain boleh ler :p hehehe... tapi sekurang² YM ada inisiatif demi meringankan penderitaan anak kecil kesayangannya itu. kepada yg sudi bantu, rajin² ler klik iklan dlm blog YM tu ek. klik pejam mata aje... dgn niat nak mbantu. tapi jika ada hamba Allah yg ingin memberi sumbangan peribadi... maybe boleh kontek terus dgn YM sm ade melalui facebook, twitter, blog atau pun email.

walaupun aku x kenal siapa YM, tapi sebagai kenalan blogger... aku doakan semoga yayan dapat menjalani kehidupan normal selepas ini. semoga segala urusan yang diusahakan oleh kedua ibubapa yayan dipermudahkan. berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. sedikit sebanyak aku dapat rasakan kesedihan yang dialami oleh YM sekeluarga memandangkan aku sendiri pun masih bersedih dengan tragedi yang menimpa anak buah aku baru² ini [klik sini]. tidak pasti dimana silapnya. si kecil yang baru berusia beberapa hari mengalami masalah tulang belakang & tulang kaki yang agak kritikal. maybe terpaksa semen kaki atau bedah utk betulkan tulang! semoga anak² kecil ini diberikan kekuatan untuk menghadapi kehidupan yang mendatang...amin! Al Aqil Shahqim & Ahmad Dhani Aryan... anda berdua hero di hati kami!

terima kasih kepada blogger mamavouge yang sudi berkongsi kisah sedih ini. kepada YM, tabahkan hati, cekalkan jiwa. semoga tenang menghadapi dugaan ini. sesungguhnya Allah SWT tidak akan menguji umatNya diluar kemampuan. memandangkan bakal isteri aku orang Sabah mcm YM nie, satu aje aku nak ckp... BULIH BAH KALAU KAU :D
nota kaki: gambar² dalam blog ini diambil daripada blog & facebook YM

3 comments:

  1. speachless! Korang mmg the best!smoga Allah membls jasa baik kalian.amin!

    ReplyDelete
  2. Thanx so much dear friend!!

    ReplyDelete
  3. sekadar membantu. ini saja yg mampu dilakukan ;) sharing is caring :D

    ReplyDelete

Terima kasih di atas komen anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l.com@my.com

Lu Langsi Wa Blogging Lagi...