Out There We Are One

Sedapnya comolot =p~

lebih kurang jam 2 petang tadi, aku otw ke Alamanda, Putrajaya. bukan nak kuar lunch coz dah abis waktu rehat. tapi aku terpaksa patah balik ke Alamanda sebab tertinggal blazer kat RASA ms lunch td! tu pun aku perasan ms dah smpi dpn pintu opis cari pass nak masuk. pass pulak ade dlm blazer. dlm blazer tu ade kunci motor, kunci kereta dan kunci rumah. pergh! nak x nak tpaksa aku blari blk ke sana. boleh slim aku mcm nie :p

aku bkn nak citer pasal blazer atau pun kunci. tapi aku nak kongsi citer insiden yg blaku ms otw ke lokasi kejadian. ms tu dah dlm alamanda. aku x blari, tapi jln laju mcm Charlie Chaplin sbb nak kejar masa & risau blazer di rembat org. 

so, ms aku bjln laju... ade spasang kapel x jauh dr aku sedang asyik bpelukan smbl bjln. nie la belia negara! jahanam negara kalo bakal pemimpin ms dpn mcm nie! ms aku mhampiri kapel tu, buleh pulak dia bcium². aku x pasti sm ade cium pipi atau pun cium mulut coz aku dr blkg. kalo lm tu cium mulut la kot. pergh! dah mcm omputih diorang nie. kalo kat Acheh... tau ler nasib korang bdua. bl aku bselisih kat sblh... melayu rupanyer. makin layu la nampaknyer belia kita nie. wawasan 2020 mungkin tercapai dari segi kemajuan teknologi, pembangunan dan lain². tp dr segi moral, akhlak, akidah, iman...semakin mundur dlm hati & jiwa manusia.

sebab tu ler tahun nie aku bjaya mhalang diri drpd dtg Himpunan Jutaan Belia terutama time konsert. sbb nie la. mcm² gejala sosial berlaku. dulu Putrajaya bebas dari unsur hiburan. bersih aje aku tgk. skrg dah makin tcemar. mat rempit bsepah². pernah dulu helmet buruk aku pun kena cilok? tu lum tayar kereta kena rembat, kes rogol la, khalwat la. 

skrg dikenali sebagai Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan. akan datang maybe akan ditukar kepada Pusat Hiburan Kerajaan Persekutuan. mmm... nak tunggu tsunami dtg ke br nak insaf???

2 comments:

  1. apa ko ne salahkan putrajaya lak..kat mana2 pun ada prg camni...putrajaya buat event tu smua sekadar hiburan utk penduduk setempat n merangkap bandar gah la kiranya...ajak org masuk tgok keindahan (indah la sgt) ..ntah2 yg buat tu org luar , diaorg nak buat smua tu mestilah jauh dari tmpat diaorg.. kat mana pun kita, camana pun kita,sape pun kita , yg penting ato, klu duk kat tanah suci skalipun, klu dia nak buat dosa, dia tetapp akan buat sbb org camni x fikir dosa pahala..

    ReplyDelete
  2. aku x salahkan putrajaya coz putrajaya tu bukan leh bckp pun :p yg salah org2 yg organize hiburan sana sini ;)

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com