Out There We Are One

Selepas 863 hari, akhirnya kembali ke dunia #VirtualFriends.net


20 March 2010 12:14 AM! hahaha :)) tu last day aku login dlm Virtualfriends.net a.k.a VF :p lebih kureng 2 tahun 4 bulan 10 hari la gak ;) lm gak aku menyepikan diri dr dunia VF nie. btw, aku join VF nie lebih kureng 8 thn yg lalu...dah lama dah ;)

VF adalah salah satu drpd rangkaian sosial yg ade kat Malaysia nie. kukuh shingga skrg. stakat nie lebih kureng 144,157 ahli berdaftar! yg x bdaftar pun boleh tahan ramai :p tp lps muncul FB, terus aku x layan VF. lupa daratan sungguh aku nie ;) hehehe... dlm VF, ahli leh kongsi gambar, status, artikel, chatting & berdiskusi mcm² isu. tp paling aku x suka bl ade isu politik. dah mcm perang saudara dlm VF. tu yg kadang2 buat aku bosan join mende2 nie. sbb politik, kawan leh jd lawan. pastu kena lak dgn mulut longkang... masing2 cuba tegak kebenaran yg belum tentu benarnyer. mcm mn penyokong fanatik bperang kat dlm FB, mcm tu ler diorang bperang dlm VF. jenis x nak ngaku kalah. org tu ckp org nie salah, org nie ckp org tu salah. kalo org tu & org nie salah... sape yg betul? aku kot :p wakaka :))

aku join blk VF nie pun sbb nak up enosmen pasal majlis kawen aku yg dah x lm lg nie. pejam celik pejam celik tinggal sbulan aje lg nie. pergh! cepatnyer ms blalu. x smpt aku nak rileks. maklum ler, lps nikah ari tu dah masuk bulan ramadhan. lps nie syawal...pastu sanding blk. hehehe...


kalo korang nak tau, dlm VF nie la ramai btemu jodoh tmasuk ler aku :p hihihi... dolu² rajin wat xtvt mcm perjumpaan dgn ahli². lebih kureng mcm family day la. tp nie lebih drpd tu. ade xtvt kebajikan, xtvt sukan, xtvt reunion, xtvt perayaan & mcm² xtvt. dl ms muda² aktif la gak bjalan sana sini. skrg nie dah otai, dah mls nak jalan² :p dah kawen nie lg la malas. jalan² ngan bini aje ler :p hihii... otai² VF pun dah slow dlm VF. sbb tu aku pun slow gak dlm VF. tinggal newbie² aje yg meneruskan legasi. hihihi... kalo x de otai, x de la newbie kan kan kan
antara yg menarik dlm VF adalah spt berikut:


kalo korang nak kumpul ramai kenalan & join mcm² xtvt, sila la join VF [Daftar Percuma]. mmg free pun join mende nie. tp kalo korang nak upgrade keahlian (Pakej Keahlian Premium), kena la byr. x de la mahal mn pun. skali seumur hidup. RM35-RM50 aje pun. ahli berbayar ade mcm² kelebihan. konpem korang x kan rugi. cuma bl dah join tu, jgn kerek sgt OK. lu langsi, lu mati. hihihi...nasihat aku kpd kaum² hawa, hati² dlm VF tu coz air yang tenang jgn dsangka tiada buaya :)) hehehe... nasib baik aku bkn buaya tu :p 


selain web VF sendiri, korang leh LIKE di pesbuk. klik aje gambar kat bawah nie ;)


motto utk VF nie adalah Where People Meet atau pun dlm bhs melayunyer... Di mana orang berjumpa :p ye kot :)) wakaka... memandangkan masa dah suntuk, kejap lg aku nak enosmen kat VF. harap² menjadi ler coz 1st time wat mende alah tu :p hihihi... sesape yg dah join, br nak join, blum join... jgn lupa gugel aku dlm VF tu ;) dlm VF aku guna nickname isONE7

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com