Out There We Are One

Malam #Merdeka55 layan citer #29Februari @KRUStudios, Filem Streoscopic 3D Pertama Malaysia


memandangkan jumaat nie cuti sempena kemerdekaan yang ke 55 tahun, mmg cantek la filem 29 Februari nie kuar pada mlm merdeka. aku pun terus beli tiket secara online kat GSC. ade byk lg kosong utk tayangan mlm.


Successful! dah lama aku x tgk wayang lps kawen nie :p asyik tperap aje kat umah. smpi bini aku bising apsal lps kawen dah x kuar mlm? hehehe... so, aku pun beli tiket utk tayangan mlm. saje aku pilih jam 10 mlm. abis layan citer tu leh sambut merdeka!


Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka


merdeka merdeka gak, dosa pahala jgn lupa. jgn main redah aje. time² mcm nie la ramai remaja buat dosa. mende nie dah jd mcm satu rutin. aku pun pasan ade member update status kat fb. "tunggu la 9 bulan lg, ade yg buang anak." kenyataan yang pahit terpaksa untuk kita telan. kita masih belum merdeka. yup! kita masih dijajah. dijajah dari segi mental & budaya. budaya barat semakin menukar dikalangan remaja kita. tapi aku percaya masih ada ramai remaja yang menghargai kemerdekaan dalam erti kata sebenar. merdekanya negara kita tidak bermakna kita merdeka & bebas utk buat ape saja tanpa batasan.


No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com