Out There We Are One

#BahasaJiwaBangsa sahaja? saja? saje? aje? jer? jew?



ha! nampak x? bermula dengan perkataan SAHAJA, lama kelamaan menjadi pendek dan terus pendek. aku sendiri pun x de la guna bahasa baku sepenuhnya terutama dlm blog atau pun ptuturan seharian. tp kalo smpi over sgt ayat tu smpi susah nak paham, apekejadahnyer? manusia2 yg gedik sll guna perkataan yang ada W. contohnye mcm 'inat tenan kew titew na bacew? tutah taw' rs mcm nak bnanah aje tinger aku nie. aku kalo dgr ayat gedik nie rs nak bg sedas dua pelempang kat mulut tu biar tebal skit bibir. dah elok dilahirkan normal, nak gak jadi cacat buatan sendiri. 

tapi dalam byk2 pkataan, aku nak fokus yg satu nie. spt tajuk kat atas tu... ayat last, iaitu JEW. jgn kata x de org guna. sll aje manusia2 gedik guna pkataan tu tanpa sedar. maybe ramai yg x pasan ape yg ade pada JEW tu? cuba buka kamus dwi bahasa & cari ape maksud JEW. 


kalau dah paham ape tu JEW, jgn sesekali sebut, tulis atau taip pkataan tu lg OK. hek eleh! mende kecik pun nak kecoh! ye la...ramai yg akan ckp cam tu. sume mende nak anggap kecik aje. sume mende nak anggap remeh. secara peribadi, ape yg aku boleh ckp... tepuk dada tanya iman :D

2 comments:

  1. huhuhu...ayat gedixx tuh mmg adehhhh, sabo jelah!huhuhu

    ReplyDelete
  2. Ayat gedik yg meluat :p

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com