Out There We Are One

Harap Maaf! Tiada temuduga terbuka @LEGOLAND_MY


baru² nie aku ada buat entry pasal temuduga terbuka [klik sini] untuk sesiapa yg nak bkerja di Taman Tema LEGOLAND yg tletak di Nusajaya, Johor. tapi aku dapat teguran daripada pihak LEGOLAND sendiri melalui email agar membuang iklan tersebut. antara kandungan email tersebut adalah spt berikut:

They have been published lots of positions in website/facebook/twitter & it affects our hiring process for Parking section as the candidates will prefer to work in others sections that mentioned in the web. We do not have any open interview in time being, and I wish they able to use their own company name to do the hiring. Do you think this is applicable to do such reports? 

I wish you able to look into the usage of our company logo and Consider to insert the company that doing this hiring. I think it has misleading the public on the job opportunities in our park. 

Rina Ng Siaw Cheen
Manager Human Resources

pergh! speaking london tuuuuu... aku nie dah ler x expert sgt english bagai, tp cuba gak utk paham dgn bantuan pakcik gugel. hehehe... menurut diorang, aku publish tlampau byk jawatan kosong. x silap aku ade 5 jawatan. stiap jawatan ade byk kekosongan. so.. iklan tu mcm mganggu proses pengambilan pekerja kat Seksyen Parkir. diorang risau ade yg beralih arah ke jawatan² lain spt dlm iklan tu. padahal pihak LEGOLAND x buat pun temuduga terbuka mcm dlm iklan tu. maybe ade company lain yg buat. so... diorang suruh aku remove logo syarikat coz diorang x tlibat dlm temuduga terbuka & x nak org ramai keliru. aku sendiri pun keliru, company mn pulak yg offer keje nie?

x nak perkara nie bpanjangan, aku pun minta maaf kat pihak LEGOLAND mlalui email sbb kuarkan iklan jawatan kosong yg x berapa nak sahih nie. tp aku reply ckp melayu aje la. kalo aku speaking konpem bterabur. niat aku baik sbb nak tolong org cr keje, skali kena kencing daaaaa... sabo aje ler. aku pun dah remove iklan tu coz x nak ada kes lain lak. kang x pasal² aku pulak yg kena cop penipu. isk isk isk..

menurut pihak LEGOLAND, iklan nie pun dah tsebar kat blog, fb & twitter. tp bukan bpunca dr aku memandangkan aku sendiri pun share info nie coz ada seorang rakan tanya ade x sesape nak keje kat taman tema nie. bl dah jd kes mcm nie, aku try kontek org tu utk minta pjelasan bhubung iklan tu. skali fb dia dah x aktif [klik sini]. jeng jeng jeng... sabo aje ler. sah² ler aku kena kencing nie.

aku harap pihak LEGOLAND x saman aku la pasal iklan palsu nie. actually aku x tau pun palsu :D nasib badan...moral of this story, selidik dulu sahih ke palsu sesuatu berita. kan kan kan... padan muka aku!


SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN

2 comments:

  1. legoland? nak p. huhu

    ReplyDelete
  2. tiket mahal wooooo.. tapi skali skala ape salahnyer kan kan kan :p hehehe

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com