Out There We Are One

@ChatWing: Free Real Time Chat


sebelum ini aku guna Fibox utk sembang dgn follower dlm blog nie. tp nape tetiba mcm ade problem ngan widget tu. langsung x bfungsi dlm blog. skali website Fibox pun x leh buka. yg kuar cuma msg nie aje...

Its work! This is the default web page for this server. The web server software is running but no content has been added, yet!

lama gak aku tunggu kot2 diorang nak fix problem tu. tp smpi skrg x de pape. tetiba aku terjumpa ChatWing nie. x pasti sejauh mn keberkesanannya. tp x salah kan kalo nak mcuba. kalo OK aku terus guna. kalo KO aku cr lain :p hehehe...



mcm biasa, kena register dl. masukkan email & password, pastu klik butang 'create'. pastu g kat Customize

Chatbox Alias tu lebih kurang mcm user ID. letak la nickname korang. Chatbox Name tu letak aje ape2 nama coz boleh create byk chatbox. pastu g kat Login methods. ada 3 opsyen iaitu Facebook, Twitter & Guest. tp aku set utk Facebook & Twitter aje atas sebab2 keselamatan :D maklum ler kalo pilih Guest, nanti ntah2 sape2 yg komen bukan2 kat chatbox aku tu nanti. amik langkah bjaga2 sblm tlewat. harap2 ianya x menyusahkan pembaca merangkap follower blog aku nie :p hihihi....


utk masukkan chatbox dlm blog, g kat Use chatbox. copy sgala kod dlm Embedded. pastu paste dlm blog (html/java script). sblm save, edit skit kod width="250" kpd width="100%". nanti lebar chatbox automatik akan follow kelebaran blog yg korang nak letak chatbox tu. dah siap! hehehe...


selain boleh buat byk chatbox, korang leh delete chatbox yang korang x bkenan bdasarkan list nama chatbox yg korang pernah buat. slain tu, korang leh delete sume msg skali jalan. tu aje la serba sedikit penerangan ringkas dr aku mengenai chatbox nie. kalo bkenan, sila daftar di ChatWing. aku harap kali nie x de masalah. letih asyik tukar2 chatbox :p hehehe...


rajin2 la explore dlm ChatWing nie. ape yg aku explain nie basic aje. hehehe... gudluck!

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com