Out There We Are One

#TerimaKasih #HappyBirthDay #SteamboatAntarabangsa



[15.10.1980 - 15.10.2012] Alhamdulillah... semalam genap usiaku yang ke 32 tahun. Tahun nie spesel skit coz buat pertama kalinya aku celebrate dengan seseorang yang bgelar ISTERI. pejam celik pejam celik, dah nak masuk 4 bulan aku jadi SUAMI. hehehe...

memandangkan wife aku nie rajin buat felt kat rumah (sila gugel kalo x tau ape tu felt), bday present aku pun hasil kreativiti yg dihasilkan drpd felt. ntah masa bl dia wat pun aku x tau. buat kat opis ler tu. kalo kat umah asyik buat buku A-Z utk anak buah dia :p kalo dah siap nanti aku upload. mn ler tau kot² ade org nak beli ke :p hehehe... sementara tu, aku up dl gambar present sempena bday aku smlm ;)


taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! amacam... sgt garang ini kaler. sgt sesuai dgn dia yg garang :)) wakaka... time bday dia dl pun aku wat sendiri kad. tapi guna photoshop. yg nie dia guna tgn. home made katakan :D bukan tu saje, memandangkan aku nie boleh dkatakan suka mkn coklat, tapi x de ler fanatik sgt...dia pun tempah coklat khas utk aku...


memandangkan 'design' coklat tu x memenuhi spesifikasi yg dikehendaki, wife aku x bg aku snap coklat dlm bungkusan tu :p so... aku snap luaran aje la. bukan ape, tukang buat coklat nie design ikut suka suki tanpa psetujuan customer. lain yg disuruh buat, lain yg dibuat. kalo customer suruh bikin coklat bentuk bulat, jgn pula dsbbkan x suka bentuk bulat, memandai ubah bentuk empat segi lak. customer is always right! kan kan kan :p diorang kena paham, wanita nie agak detail. kalo nak tu... tu la yg dia nak. jgn memandai ubah lain. lelaki nie... bedal aje :)) wakaka...


gambar td cover dpn kad bday. yg atas nie blah dlm lak. ade love², ade kek, ade cupcake, ade kotak hadiah. angka 32 pun ade. kira muda lg ler tu slagi x cecah usia 40 thn :p


jutaan terima kasih kepada wife atas pemberian hadiah yg x tnilai nie. hasil tangan amat bernilai drpd hasil beli. kena hargai lebih skit. bkn senang nak jahit tanpa mesin nie. hihihi...

curi pic kat blog Marissa Qaisara
MISI BELUM BERAKHIR! lepas balik keje, mlm tu kami bgerak ke Bandar Baru Bangi. Destinasi adalah Steamboat Antarabangsa yang terletak di bersebelahan Hotel Amani. Memandangkan wife aku teringin nak makan steamboat, tu yg aku bawa makan kat sini. harga utk 1 kepala adalah RM25. kalo budak2 RM10. bawah 3 tahun free aje. harga tu utk makan malam.

EAT ALL YOU CAN

dengan harga RM25 seorang, makan la selagi boleh makan. terlebih dahulu sori ssgt coz x sempat nak snap ape2 pic pun spanjang kami melantak kat sana. maybe sebab teruja sgt nak melantak smpi lupa nak snap pic. lg pun makin lama makin ramai pulak yg datang. Restoran tu pun x de la beso sgt, kecik pun x, sederhana aje. So, bila dah ramai datang nampak padat la kan.

kami smpi lebih kurang jam 8 mlm. masa tu cuma 2 meja aje yg ade org. x smpi stgh jam... penuh terus meja. majoriti pelanggan yg datang adalah LELAKI. mmg sesuai la kan. ppuan nie kalo mkn tmpt mcm nie agak mbazir aje. bkn ape... mkn skit & sopan. kalo llaki, hentam sajalah. dah bayar mahal2 kan ;) hehehe....

memandangkan x de gambar, aku just bcerita aje la ek. korang leh skodeng gambar kat blog budak opis aku yg kebetulan pernah makan kat sana & snap pic skali [klik sini] menu? pergh! mcm² ada! serius wooooo.... smpi x tau nak mkn ape. segar bugar lak tu. ketam, udang, ikan, kambing, ayam, daging, kerang, kepah, meatball dan yg swaktu dgnnya. byk giler smpi aku x tcerita. makan kat sini x de limit. nak tambah 10 kali pun boleh slagi korang larat nak makan. masa aku pergi, ada nasi goreng, mee goreng, jeruk, buah²an, air dan juga ais krim! 3 mangkuk ais krim aku tambah! tabur kacang skit... nyum nyum nyum=p~

SETIAP PEMBAZIRAN 100 GRAM 
AKAN DIKENAKAN CAJ RM10

mmg leh melantak byk kali, tapi pastikan korang melantak smpi licin tau. kalo x konpem kena caj! nie bukan cobaan, nie btul2 punyer. siap ade notis tampal kat dinding! satu inisiatig yang sgt bagus utk mdidik masyarakat supaya jgn mbazir. mbazir kan amalan setan :D hehehe... aku pun x ingat bape kali aku tambah. tapi byk kali gak la. paling byk aku makan ayam & daging. wife aku makan skit aje. aku aje yg melantak x ingat dunia :D habis aje aku tambah, habis aje aku tambah. pelan² kayuh. jgn gopoh. x lari ke mana lauk² tu sume. orang tamak sll rugi. buatnyer korang ambil byk giler, pastu x abis. dah nak kena bayar caj pembaziran. skit² lama jd bukit. x caya... lps korang melantak.. cer tgk perut masing². mbukit tak? wakaka... lebih kureng jam 9:30 malam, kami pun beransur pulang. so, hampir sejam stgh melantak kat restoran tu. mmg berbaloi giler la dgn harga RM25 tu. yg penting wife aku banje sempena bdayboy yg dah x bape nak boy lg dah :p

bhampiran meja kami, ade skumpulan jejaka. student kot. lebih kureng 5-6 org dok meja bulat. satu pinggan satu menu! bayangkan satu pinggan penuh dgn daging aje. satu pinggan penuh dgn ayam aje. aku yg tgk pun naik seram. nasib baik diorang leh habiskan. hehehe...



sblm kami blah, aku sempat gak melantak ais krim lg. mcm² perisa ade. rugi lak kalo x makan coz sume tu tmasuk dlm pakej.

UNTUK PENGGUNA GPS E: 101.755911 N: 2.959380

kepada kaki melantak, mmg aku suggest tmpt nie utk melantak beramai². harga RM25 tu agak berbaloi & berpatutan dgn hasil yang kita dpt. macam² ada! kalau turun area Bandar Bangi, jangan lupa singgah restoran  Steamboat Antarabangsa. terima kasih kepada semua yang wish bday kat aku termasuk famili aku. paling istimewa buat isteri tercinta.... terima kasih atas segalanya. 4 bulan lagi kita celebrate bday :)) wakaka...



3 comments:

  1. wahhhh bestnya...happy belated birthday..

    post dari saya,baca la

    http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/hazwan-hairy-vs-6-jahanam.html

    ReplyDelete
  2. laa..sebaya kita yek..hik3

    selamat hari jadi.walaupun dh lambat ucap..hik3

    Sumijelly.com

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com