Out There We Are One

PPTM F29: exam dah setel, tunggu result untuk interview lak


sblm nie aku post entry pasal dpt surat panggilan exam PPTM F29 [klik sini]. kali nie aku nak citer pasal p exam tu. 29 Oktober 2012 (Sabtu), sesudah subuh lebih kurang jam 7 pagi kami bgerak ke Seremban. walaupun sekadar nak p exam, tapi wife aku nak follow gak. maybe dia boring dok umah sorang2 kot. lagi pun exam smpi thari. lps tu plan nak p jenjalan kat area Seremban.

memandangkan aku ikut jalan dalam, dlm ms 45 minit dah smpi. tapi aku bawa sopan aje la. maklum ler nak p exam kan. hehehe... lg pun exam start jam 9 pagi. ikutkan hati nak ikut hiway aje. tp GPS aku tu baik hati sgt suruh follow jln dalam, konpem ler smpi ke sudah aku x jumpa plaza tol :)) wakaka... sabo aje ler....

kebetulan hari tu ada Program Jelajah Janji Ditepati Peringkat Negeri Sembilan yang diadakan di Kompleks Belia & Sukan Paroi, Seremban. diorang kata pagi tu mmg padat giler. nasib baik aku ikut jalan kampung. mcm tau² aje GPS aku tu yg jalan akan jem :D x sia² dbuat hantaran :)) wakaka

berbalik kpd citer pasal exam tu. ade 3 paper. ketiga² soklan berbentuk objektif iaitu hitamkan A, B atau pun C. wah.... senangnyer! jawab mmg senang sbb cuma hitamkan jawapan aje. kalo betul dpt markah, kalo salah dpt markah gak... markah 0. hahaha :D tapi tang soklan tu yg x berapa nak senang. x de ler susah mn pun. cuma byk guna pale otak utk bfikir secara logik. hihihi...

masa yg dberikan agak kejap. lebih kurang 1 minit utk jwb 1-2 soklan. nak jawab 1 saat pun boleh. tapi nak fikir jawapan tu yg amik ms skit :D soklan agak umum. paper pertama pasal ICT ade. pasal isu semasa pun. tetiba ade lak soklan pasal rakan kongsi Mark Zuckerberg? wakaka :)) nasib baik aku kenal sape Steve Jobs! yg x leh tahan soklan MATEMATIK! yg tu btul2 mcabar minda aku yg dah lm bkarat nie. tu sume dlm paper kedua. x smpt nak berangan pun sbb kusyuk mengira secara manual. maklum ler, kalkulator pun dilarang guna. paper terakir lebih kureng mcm soklan bkaitan dgn personaliti diri. cuma jwb ya atau tidak, benar atau salah. yg tu lagi dahsyat.... lebih kureng 185 soklan kena jawab dlm masa sejam! 15 soklan terakhir ade pulak soklan yg pelik². ade soklan pasal berudu & katak tau! wakaka... hentam sajalah labu!

Alhamdulillah! aku dapat jawab sume soklan. tapi ade gak 2-3 aku tembak sbb masa dah suntuk aku nak fikir :D ramai juga calon PPTM F29 nie. x tau la bape ramai utk seluruh Malaysia. dgr citer jawatan PPTM F29 tu x de la byk sgt pun. sape yg bnasib baik tu... insya'Allah dapat result yg OK. awal bulan November nie br tau sm ade lulus atau gagal. kalo lulus kena g temuduga lak. kalo x de panggilan temuduga tu, maknanya kira kandas la. alahai.... seram sejuk aku dibuatnyer.

ade lebih kureng sbulan aje lagi utk tau result. so, kena standby drpd skrg studi ape2 yg patut utk tduga even x tau result mcm mn nanti. lulus atau gagal exam tu blkg citer. exam nie kira ok la sbb ngadap kertas aje. tp time temuduga tu yg payah skit coz kena ngadap panel temuduga. kena standby dgn soklan yg kaw kaw. dlm paper leh la tembak sana sini. x kan dpn panel temuduga nak tembak. silap haribulan kena tembak balik. hahaha...

lebih kurang jam 6 petang kami pun btolak balik. kali nie ikut hiway. hehehe... sblm tu lepak kat Jaya Jusco Seremban 2. melantak kat sana jap sambil layan video klip Oppa Gangnam Style yg nonstop start aku dtg smpi aku blk. mmg fanatik sungguh kedai tu asyik repeat video tu :)) memandangkan aku nak blk ikut hiway LEKAS, aku singgah jap rumah sahabat lama aku yg kebetulan keje PPTM F29 kat SPA. sahabat aku nie seorang OKU. dah lama bsahabat sejak tahun 2000. dah 12 tahun tau. dia bnasib baik la sbb dpt PTPM F29 lebih awal. tu pun tunggu masa nak jd pegawai memandangkan dia dah abis amik degree. aku aje yg x amik² lg degree. sibuk memanjang dgn keje. pastu kawen. alahai... 

kepada calon² PPTM F29, amacam? OK x exam ari tu :-ss


No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com