Out There We Are One

Samsung Galaxy Ace Duos

Samsung Galaxy Ace Duos
Samsung Galaxy Ace Duos! hp yg aku idam²kan sudah ada dipasaran rupanya. ketinggalan sungguh aku nie. bukan disebabkan jenama. tapi disebabkan ciri² yg ada padanya, iaitu WiFi + Dual Sim! maybe byk lg opsyen lagi baik drpd hp nie. tp yg lain² tu x de ciri² spt yg aku nak ;) memandangkan aku pakai 2 simkad, dual sim mmg sgt sesuai utk aku. actually aku ade 3 no hp. cuma yg lg satu tu x guna sim, cuma satelit aje. hihihi...

smlm ms jenjalan dgn wife aku kat The Mines, tjumpa la hp samsung nie. kebetulan ms tu wife aku nak beli bateri hp yg tunggu masa nak meletup sbb dah tlebih kembung :p sambil² tu aku tgk² koleksi hp yg tsusun rapi kat kedai tu. aku pun tanya staff kat kedai tu, "amoi, u ade jual hp yg ade wifi & dual sim?". amoi tu pun tunjuk 2 model iaitu Samsung & CSL. walaupun CSL tu murah skit drpd Samsung, tapi aku bkenan dgn Samsung dr segi interface & kualiti.

CSL Mi350

kalo nak beli skrg, mmg x dapek den nolong. so, kena la menyimpan drpd skrg. sikit² lama² jd bukit. bl duit simpanan dah mbukit, br leh beli hp nie. hehehe... agak² bape bulan ek br dpt menyimpan ek? maklum ler, zaman ekonomoney skrg nie agak sukar utk menyimpan. mcm² yg nak dbelanjakan. air suam pun dah 50sen. cuba bayangkan (sambil mata pandang atas....) hihihi :D

MBI Q15
actually hp yg aku pakai skrg nie pun dual sim gak. brand MBI (bukan Majlis Bandaraya Ipoh). hehehe.... cuma hp tu x de wifi. 3G lg la x support. nak MMS pun x leh. nak demand lebih2 pun x leh coz harga pun x smpi dua rat :p hihihi... kenapa tak beli 2 hp aje? sbb aku MALAS nak angkut 2 hp ke hulu hilir. buat berat poket suar aku aje. hahaha...
kalo ikut perkiraan aku, hujung thn nie + awal thn dpn bonus masyuk. so, boleh la beli hp idaman aku nie;) hehehe... tp kena menyimpan gak utk kecemasan. mn ler tau kan, tetiba duit bonus kena guna utk perkara yg lebih penting lg. standby... so! tunggu aje ler sm ade keinginan aku nie tercapai ke tidak. sukar tapi tak mustahil kan kan kan :D

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com