Out There We Are One

Selamat Hari Raya Aidil Adha 1433H @TawauTown

Alhamdulillah. Kami selamat sampai di Tawau lebih kurang jam 2:30 petang smlm. Inilah first time aku beraya di rumah mertua sebagai suami/menantu :p First time gak aku naik flight MAS! Sblm nie asyik AirAsia aje. Yang penting tak perlu bayar sesen pun coz ditanggung 100% oleh gomen. Maklum ler, isteri org Sabah, automatik aku layak dapat tiket free Kelas Ekonomi. Kalau ikutkan tiket, harga pergi balik utk kami berdua adalah RM4,400! Mahal giler! Nasib baik free :)) Setahun skali aje dpt free. So, guna time raya aje. Hari laun kalo nak blk Sabah beli kat AirAsia aje.

Bab makan kat sini tak perlu risau. Lagi pun dah byk kali dtg sini sejak aku merisik sorang2 2 thn yg lalu. Smlm aje aku mkn ketam, udang, ikan & ayam. hehehe... Nak beli murah aje kat sini kecuali daging lebih kureng RM10 skilo!

Jam 7 pagi tadi kami bgerak ke Masjid Ar-Rahmah, Kampung Pangkalan Asli di Merotai Besar, Tawau. Walaupun masjid tidak sebesar mana, tapi kesejukan smpi ke tulang sum sum! Kuat giler aircond :p Yang penting masjid penuh debgan jemaah.

Jam 2 ptg nanti ade operasi sembelih lembu. Kalau berani aku g tgk ler. Maklum ler lemah semangat dgn darah! wakaka :))

Buat masa skrg just lepak rumah aje. Ada org masjid dtg utk acara sembelih ayam. Bersambung kita nanti...


No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com