Out There We Are One

Simbol Tangan Star Trek adalah fahaman Yahudi Laknatullah

Antara selebriti yang bersimbolkan Vulcan Salute termasuk Barrack Obama

gaya tangan nie dipanggil Vulcan Salute yang popular dalam cerita Star Trek. simbol ini berasaskan huruf Ibrani Shin (ש) iaitu Shaddai yang bmaksud 'Yang Maha Kuasa' iaitu merujuk kepada Tuhan bagi orang Yahudi. Leonard Nimoy atau Spock dlm Star Trek mpkenalkan Vulcan Salute dalam Star Trek musim kedua pada tahun 1967. Leonard Nimoy dikatakan pendatang Yahudi Ortodok dari Iziaslaf, Ukraine.

Leonard Nimoy ~ Pelakon asal Star Trek sebagai Spock
Ketika kecil, dia selalu dibawa datuknya ke rumah ibadah Ortodok. Dari situ dia mengenali simbol tersebut. 'Live Long and Prosper' adalah tagline bagi simbol tangan tersebut. Ianya sebagai ucapan salam bangsa Vulcan dalam Star Trek.


Nimoy telah lama aktif dalam aktiviti masyarakat Yahudi, dan dia boleh bercakap dan membaca bahasa Yiddish. Pada tahun 1997, beliau membukukan dokumentari A Life Apart: Hasidism in Amerika, mengenai pelbagai mazhab Yahudi Hasidic Ortodoks.

Kabbalah

Pada bulan Oktober 2002, Nimoy  telah menerbitkan Projek Shekhina, kajian fotografi meneroka aspek kewanitaan berhubung kehadiran Tuhan, yang diilhamkan dari Kabbalah. korang google sendiri OK :p

Simbol tangan ini, "Pendita Rahmat" dibahagikan kepada 28 bahagian yang mengandungi huruf Ibrani yang bermaksud Kekuatan. 2 perkataan dibawah bila disambungkan יהוה membawa maksud Tuhan. Kekuatan Tuhan Yahudi???kedudukan tangan 'Pendita Yahudi' ketika memberi rahmat kepada penganutnya.


terdapat simbol Vulcan Salute di batu nisan Yahudi Laknatullah.


Kenali 7 nama Tuhan Yahudi Laknatullah:
1. Eloah (God)
2. Elohim (God)
3. Adonai (Lord)
4. Ehyeh-Asher-Ehyeh (I am that I am)
5. YHWH (I am that I am)
6. El Shaddai (God Most High)
7. YHWH Tzevaot (Lord of Hosts)

pssttt... ntah2 nama Kar-El & Jor-El (Superman) pun di ambil daripada nama Tuhan Yahudi kot? kena wat research lg nie :p akhir kata dari aku, jgn suka suki tiru tanpa periksa. Yahudi Laknatullah nie mmg bangsa yang bijak. tapi kita pun kena bijak dengan taktik2 kotor mereka nie terutama dalam bab jajah mental. so, bhati2 la ek agar tak tpedaya :D nie saje yg mampu aku huraikan. selebihnya, korang google sendiri OK. kalo nak citer pasal Yahudi Laknatullah nie mmg bjela2 panjangnyer.

"BARANGSIAPA YANG MENYERUPAI SESUATU KAUM, MAKA IA TERMASUK GOLONGAN MEREKA"

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email admin@d0d0l.com