Out There We Are One

Bila dah boring tahap dewata raya! aku layan @Photoshop!


weekend nie tetiba rasa bosan yang amat. nak update blog x tau nak citer ape. kebetulan wife aku demam coz bjangkit daripada aku yang demam. smpi skrg pun aku still demam lagi. batuk, selsema, panas badan, sakit kepala.... pergh! sabo aje ler. kena pk positif... sakit kan phapus dosa2 kecil :p hehehe... 


biler dah bosan, aku buka lappy dan layan photoshop smpi muntah. aku bukan expert pun. saje mengisi masa lapang edit itu ini. maka tjadi ler hasil spt gambar kat atas. aku bukan design tapi edit. edit ngan design x sm OK. kalo design tu fresh lg. kalo edit tu just ubah skit2 mende yg sedia ada :D gambar atas nie adalah bendera kampung kelahiran aku. siapa tau cer teka :p hehehe... ikutkan yg ori x de ler gambar rimau tu. saje aje aku letak. pastu aku timbulkan corak bulan & bintang. tu aje ler :p hihihi...


nie lg satu... sebut pasal Harimau Selatan mesti sume org dah tau :p terutama bila isu ciplak logo. aku x kisah pun. logo Harimau Malaya pun ciplak, ape ada hal kan kan kan? so aku pun mdesignciplakkan corak baju kat atas nie :)) wakaka... 

bahagian depan ada kesan cakaran, maklum ler... cakar harimau :p bukan yg urut2 suami isteri tu tau :p hehehe... pastu ade logo harimau toleh belakang yg bmaksud... "lu pehal tgk2 gua?" wakakaka.... selain itu aku selitkan 3 bulan bintang. saje aku tambah bulan coz x de ler nampak mcm komunis bintang tiga kan kan kan. lagi pun kat Mahkota kalo x silap aku ade 3 simbol bulan bintang :p

bahagian belakang gambar harimau nak terkam. ye la, tadi dah toleh belakang, kali nie nak terkam lak. sape suruh tgk2 kan? wakaka.... "Luaskan Kuasamu" adalah salah satu lirik dalam lagu Bangsa Johor. itu ler motto untuk team Darul Takzim FC. kenapa hitam putih? sebab aku mmg suka hitam putih :D hehehe...

amaran! aku bukan expert bab photoshop nie. so, jgn tanya aku mcm2 :)) aku try satu persatu. yg pasti sok lusa konpem aku lupa ape yg aku guna satu persatu tu! hihihi...

2 comments:

  1. boring2 boleh photoshop. hana boring2 nak buat apa ye..hehe

    ReplyDelete
  2. buat dek aje :)) wakaka... cuba cari kemahiran yg ade dlm diri ;) mesti lps nie dah x boring lg bl ade masa tluang :D

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com