Out There We Are One

Hilang Punca Bila Malware Distributor @NuffnangX Masuk Dalam Blog!

 
google chrome has blocked access to this page on www.d0d0l.com.
content from www.nuffnangx.com, a known malware distributor, has been inserted into this web page. visiting this page now is very likely to infect your computer with malware.
 malware is malicious software that causes things like identity theft, financial loss, and permanent file deletion.
 
tgh mlm td mmg aku angin satu badan. tetiba lak leh jd mcm nie. aku pun x tau ape punca blh tjadi insiden nie. mcm mn malware leh masuk dlm blog aku? yg paling aku konpius bila tertera nama nuffnangx.com! ape kaitan nuffnangx dgn malware tu? aaaaaaarrrrrrggggghhhh!!! stress aku. smpi skrg aku buntu. wat ms nie x leh nak pk pape. byk keje aku nak kena setelkan dulu. so, blog nie tpaksa aku KIV wat sementara waktu. yg penting setting dah byk lari terutama part layout. yg lain aku x smpt nak check secara tperinci.
 
tapi kenapa aku leh update blog nie? tu pun mjadi kemusykilan aku gak. blog aku x leh buka di Google Chrome aje. browser lain buleh pulak. tp kenapa hanya Google Chrome yg boleh detect malware dlm blog aku? pelik sungguh aku. dah ler aku nie x kurang arif pasal mende alah nie sume.

harap ade sesape yg expert boleh mbantu menyetelkan problem aku nie. kalo setakat Google Chrome yg menjadi penghalang... aku OK lg. cuma yg merisaukan aku jika benar malware bkenaan boleh mjahanamkan blog aku yg dah berusia 4 thn nie! silap hb laptop/pc aku pun leh jahanam dek malware nie.

bukan saja menyusahkan aku, tp menyusahkan pembaca blog aku nie. aku x pasti jika diorang buleh buka atau sebaliknya.

dlm tempoh 3 minggu nie aku kena fokus utk siapkan keje aku yg tsgt² la penting & mustahak giler. maybe bulan dpn br aku buat post-mortem kat blog kesayangan aku nie. harap² x de masalah yg kritikal. btw, aku dah backup sgala coding template dlm blog nie sbg langkah bjaga².

slagi aku leh update blog, aku update walaupun hati ini tsangat ler risau :( agak² ade x software utk remove malware dlm blog aku nie? huhuhu...
 

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com