Out There We Are One

Kelazatan berganda dengan ESP @ShakleeHQ


secara tak sengaja aku terbeli Energizing Soy Protein (RM150) atau lebih dikenali dengan nama ESP daripada Shaklee Corp nie. hahaha... actually wife aku nak beli mende nie. paham2 aje ler org ppuan nie. nak perfect 100% dimata org. itulah fitrah seorang wanita, x leh nak salahkan diorang gak. kecantikan dah sebati dlm diri mereka. bukan mcm llk... simple aje. asal buleh kan kan kan.

kebetulan sahabat aku yang juga seorang blogger Mama Vogue buat biz part time jual produk Shaklee nie. so, aku order terus ngan dia. dpt la Shaker 2 ketul dgn alasan x mo aku berebut dgn wife aku. hahaha... thanx my dear friend ;)


nie merupakan percubaan pertama aku menggunakan produk Shaklee nie. orang kata produk paling hot adalah ESP. sama ada untuk tujuan kawalan berat badan mahu pun untuk bina otot. kalau org ppuan konpem la nak ctrl berat badan. llk mcm aku nie... nak bg otot pejal. x kan slim kot. hihi...

memandangkan time nie x de susu kat umah, try aje ape yg ade. kebetulan ada skotak soya hitam. ape lagi... ESP+BlackSoy ler sambil shake... shake... shake... rasanya? kelazatan bganda!

aku pernah tanya Cikgu Fitness iaitu Kevin Zahri pasal susu yg sesuai utk otot. katanya better amik Susu Rendah Lemak pastu campur aje dgn mn² supplement. actually leh campur dgn mn² air termasuk air oren ke, air milo ke. yang penting bukan air bkafein!

kalau ikut panduan menggunakan ESP nie, pagi sblm bekpes & mlm sblm tidur. yg penting x lebih drpd 3 sudu besar shari! bukan skali telan 3 sudu tau! tapi utk otot, aku pernah tbaca, cara pengambilan adalah sejam sblm bsenam & sejam slps bsenam. so, 1 produk nie ade 2 kaedah pengambilan... bgantung kpd tujuan kita ambil. ok ler tu, 2 dlm 1. x yah kuar duit byk sgt coz aku leh share ngan wife aku.

susu pun aku dah beli. blk nie sblm bsenam aku nak try campuran susu + esp. harap² selazat soya hitam. hehehe... dah ade produk nie, kena rajin bsenam walaupun kat umah aje pun. kalo x mbazir aje mbeli. hihi...


secara rasminya aku dah jadi SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR atau dalam bahasa melayu PENGEDAR BEBAS SHAKLEE. no ID aku adalah 949402. so, sesape (bukan ahli) nak beli dgn harga ahli kat mana² cawangan Shaklee, guna aje no ID aku tu (diizinkan). hihihi...


yang penting produk ini disahkan HALAL oleh Islamic Services of America (ISA)! nie bukan akta ISA tau. btw, mencari yang HALAL adalah fardhu (wajib) bagi setiap orang ISLAM. betul x? sblm aku tutup citer, jom baca fungsi produk ESP nie secara ringkas untuk pemahaman pembaca & pengguna. adios amigos!

Energizing Soy Protein (ESP) merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semula jadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

Tumbuhan protein yang berkualiti tertinggi dengan kandungan 14 gram protein soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan.

Membantu mengekalkan kepejalan otot. (nie paling aku suka)


Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal.

Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat. (nie penting untuk lelaki)

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com