Out There We Are One

Seminar Buat Duit Dengan Blog anjuran @Denaihati


nak buat blog mmg free, x perlu apa² modal pun. hanya idea... idea... idea... untuk menulis dan terus menulis. kecuali blog yang ada domain sendiri. itu pun tak sberapa sangat yuran tahunan yang perlu dibayar.


ramai yang dah tahu, tapi ada juga yang tak tahu. dengan blog kita boleh buat duit. sama ada kita buat biz online atau pun kita jadi pengiklan seperti Nuffnang. kalau biz online, orang beli kita dapat untung. tapi perlukan modal untuk dapatkan produk yang hendak dijual. manakala pengiklan seperti Nuffnang, sekadar promosi produk² yang disediakan oleh pihak Nuffnang. jika ada orang klik iklan tersebut, kita dapat komisen. tak banyak, tapi sikit² lama² jadi bukit.


itu merupakan 2 contoh saja. sebenarnya banyak lagi teknik yang boleh dibuat dengan blog untuk mendapatkan duit.  aku sendiri sampai sekarang aktif layan 8Share, Says.my & ChurpChurp (sila klik antara 2 link untuk daftar kalau berminat) dimana pernah dapat komisen terkumpul sehingga rm1000 (dah habis pun). dengan komisen itulah aku renew domain setiap tahun blog² aku dan lain² kegunaan yg dirasakan perlu. hehehe...


so, kepada blogger² yang berminat untuk cari side-income sambil berblogging, jom join seminar anjuran Denaihati ini untuk mempelajari pelbagai teknik, tips dan nasihat tentang bagaimana untuk buat duit dengan hanya melalui blog. termasuk aku sendiri memandangkan banyak lagi yang aku tak tau pasal buat duit dengan blog.  insya'Allah... kalau ada kelapangan, aku join seminar ini. lagi pun dah banyak kali miss program anjuran Denaihati atas sebab² yang tak dapat dielakkan. lagi pun ramai otai²... segan pun ada. wakaka :))

Program: Seminar Buat Duit Dengan Blog
Anjuran: Denaihati Network
Tarikh: 19 Mei 2013
Lokasi: Hotel Singgahsana, Petaling Jaya, Selangor
Bayaran: RM50 (sebelum 5 Mei 2013) RM100 (selepas 5 Mei 2013)



Pic Credit to Denaihati.com

4 comments:

  1. Best!!
    Tapi 16 mei udah ke Sabah..
    Nnt share la okeh..hahaha

    ReplyDelete
  2. insya'Allah aku join... bkn sll pun :D

    ReplyDelete
  3. Ramai dah cuba ni.http://www.formulaluarbiasa.com/recommends/imaancomel. Budak kilang pun boleh
    dapat ribu raban sebulan. Jeles aku! Grrrr....

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com