Out There We Are One

Antara Kerjaya, Zuriat dan Shaklee

kembali ke Johor selepas 16 tahun merantau...

4 hari yang lalu, aku dapat surat. Alhamdulillah! permohonan pertukaran aku ke Johor diluluskan. Ikutkan plan asal, aku mohon tukar ke Sabah. Tapi atas sebab2 teknikal, aku buat pindaan dan seterusnya apply untuk keje kat Johor.  Sepatutnya aku kena mula keje kat Johor pada 2 September 2013. Tapi aku mohon tangguh. Maybe antara 2 minggu atau sbulan. Tpulang pada budi bicara Ketua Jabatan di tempat baru. Kalau boleh, memang aku nak tangguh sebulan. Ada perkara-perkara yang perlu aku selesaikan. Bukan mudah untuk aku tinggalkan begitu saja. Dalam gembira ada sedihnya. Hanya Tuhan yang tahu perasaan aku ketika ini. Simpan dalam dalam. Dalam hati. Biar hati saling berbicara. Tanpa kata tapi boleh rasa.

2 bar tu dah ngandung ek :p

sehari selepas itu, aku dikejutkan dengan lagi satu berita. Awal2 pagi bini aku tunjukkan sesuatu. Aku tengok benda itu. Ada 2 garisan. Dengan selamba aku tanya bini aku, “mengandung ke?”. Memang muka aku seposen time tu. Maklum ler baru bangun tido nak mandi untuk bersiap pergi kerja. Bukan aku tak teruja, bukan aku tak gembira. Maybe aku tak jangka. Kalo org lain maybe dah melompat2 kot sbb tlalu gembira. Tapi aku selamba dek aje. Maklum ler, bkn sbulan dua kami kawen. Sudah stahun lebih aku bgelar suami. Nak kata ada perasaan putus asa, ada ler skit. Sebab tu aku hanya berserah padaNYA. Kalo ade rezeki tu ade ler. Maybe kalau sbulan dua kawen lain macam kot perasaannya.


konpem!

Memandangkan kami sendiri antara percaya dengan tak, lepas balik kerja terus check kat klinik. Sah! Mmg sah! Tak syak lagi! Doktor cakap bini aku mengandung 2 bulan! Pergh… 2 bulan tu. Apsal leh x pasan dlm tempoh 2 bulan nie. Yang penting syukur Alhamdulillah diatas zuriat yang DIA kurniakan untuk kami. Bini aku siap sound, lps nie dia jadi pemalas! Dia dah bagi hint kat aku ler tu suruh buat segala kerja dalam rumah nie. Aku OK aje. buat² rajin :p tgn aku rajin bl mulut diam. kalo mulut bising automatik aku jd malas. Hehehe….


SID: 949402

Shaklee ESP, Alfalfa Complex, Vita-Lea, GLA dan juga Zinc Complex. Cuma time puasa ari tu aku try Shaklee Cinch. Dapat la gak turun berat badan 2-4 kg. Itu antara produk yang aku amalkan sejak aku jadi Shaklee Indepent Distributor lebih kurang 4 bulan lalu setelah diperkenalkan ex opis aku dl iaitu Puan Raha a.k.a Mama Hakim. Tak pasti sama ada suratan atau kebetulan… maybe itu adalah salah satu punca ‘melekat’ kot sehingga dikurniakan zuriat. Wallahu’alam…. Kita hanya mampu merancang, Dia yang menentukan. Syukur Alhamdulillah! Actually… aku x merancang pun. Maksud aku, aku makan produk2 Shaklee nie pun bkn plan nak zuriat coz mcm aku ckp sblm2 nie… ade ler skit perasaan putus asa. Dlm erti kata lain, malas la. Maklum ler dah stahun lebih. X de ler nak harap pape pun. Hahaha…. So, aku amalkan Shaklee nie lebih kepada kesihatan aku sendiri. Bagi aku kesihatan amat penting coz aku x suka sakit. Dan aku percaya, tiada siapa yang suka sakit kan. Dan aku percaya juga yang korang pun tak sanggup tengok orang yang disayangi sakit. Mak dan Ayah aku pun dibekalkan produk Shaklee. maklum ler, masing2 dah berusia. penyakit pun mcm2 ada. kadang kala aku angin skit kalo org yg amik ringan bab kesihatan nie. nanti mula ler mbebel mengalahkan doktor. hehehe... Bagi aku… kesakitan dia, kesedihan aku.


nama budak comel nie mikail :p

So, bagi yang sukar untuk dapat zuriat, aku cadangkan korang try amalkan produk2 Shaklee nie. Kontek aku kalo nak order. hehehe.... sempat lak promosi :p Belum cuba belum tahu. Aku yang tak plan pape pun dah dpt keberkesanannya setelah mengamalkan hampir 4 bulan. Bayangkan kalau plan…. jeng jeng jeng. 



actually, ramai yg lum tau pasal kami dah jd ABI & UMI nie coz aku sendiri pun x tau mcm mn nak mulakan. hihihi... yg tau cuma dia, famili, pembaca blog nie (yang tgh baca ler nie...hihihi). tgk la mcm mn. sok lusa nanti aku bgtau. x pun nanti diorang tau sendiri. jgn mare :p lg pun 11 September 2013 baru jumpa doktor gomen coz time tu br ade 1st checkup kat klinik gomen. paham² aje ler gomen nie, kena ada temujanji dl. kalo swasta... redah aje, tp kena bayar la serat dua. hihihi...

btw, sori lmbt update coz famili aku dtg dr jauh. agak bz coz kena bg service tbaik utk mereka. terima kasih coz sudi mbaca blog nie. dah lama x update. huhuhu...

6 comments:

  1. alhamdulillah!!Tahniah ye...:)

    ReplyDelete
  2. wahh.. aku tahu sudahhh.. mih4

    ReplyDelete
  3. aku baru baca ni beb..tahniah yee..hepi for u n wifey..jge binik ko elok2..ragam org preknen ni lain mcm skit wooo...hahahaha...

    dh bertukau kwn aku ke jhr nun..lgik pyh la kot nak bergethering..huhuhuuu...

    keep in touch ok!

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com