Out There We Are One

Kolej Jururawat Masyarakat Kluang, Johor


kena standby spek sbb cahaya lampu byk sgt. huhuhu...

 
hari nie masuk hari yang ketiga aku bertugas di tempat baru. setakat nie, OK sgt. staff mmg jenis pale giler² termasuk boss. serius… 1st time aku tgk boss yg sporting giler ngan staff. siap lepak ngan staff, borak², gelak² & bgurau senda. dah mcm famili. mcm mak ngan anak². tu yg best sgt. aku? budak baru kena skema. lg pun mood pale giler lum smpi seru lg. maybe sbb aku nie seorang yg pemalu lg penyegan. wakaka…

suasana keje di kolej agak berbeza dgn pejabat² lain yg pernah aku keje sblm nie. nama pun kolej kan. aku pun x reti nak explain ape yg berbeza tu. tp mmg beza la. hahaha… yg paling ketara adalah tiada lg deringan tepon yg mbingitkan tinger setiap jam! dah tentu x de tepon kat meja aku nie! mmg aku suka sgt! tp bkn bmakna aku x guna tepon langsung. still guna kalo ade org call utk tempah kenderaan misalnya. x pun boss call ke? konpem x de doktor yg call aku spt sll. hihihi…

wat masa nie masih lum ade keje sgt. dan aku sendiri pun x tau nak buat keje ape. tunggu arahan selanjutnya. Cuma aku godek² dl ape yg ade dlm pc nie. pc sini agak laju. printer pun lg beso drpd pc. hahaha… Cuma x de partiotion. so, agak terbuka utk tontonan ramai. hihihi…

ape yg menarik kat sini bila boss dtg keje awal pagi tu akan jumpa staff untuk salah cium peluk laga pipi bagai. perempuan kan? kalo x laga pipi x sah. tapi cuba lelaki buat mcm tu, dikatakan gay la pulak padahal tu sunnah tau. awal bpagi wajib pasang cd zikir terapi supaya segala setan dalam badan nie kuar supaya leh wat keje dgn tenang. hahaha… lps tu layan la hotfm smpi blk keje. huhuhu…

mengenai tugas² yg bakal aku kena buat, lebih kurang 8-9 senarai tugas dlm list. keje utama aku adalah jaga driver. insyaAllah boleh. dl mmg aku malas. malas sbb stress dgn tekanan org atasan yg giler kuasa. harap aku rajin keje kat sini coz dah mcm famili kan. pastu ade ler tugasan² sampingan mcm jd MC ke, baca doa ke, jd pengiring kalo ada sukan ke, jd urusetia time konvo ke. maklum ler, keje kat kolej kan. dengar citer ade yg jd coach utk student. hahaha… aku main bowling pandai ler. kalo bola ke futsal ke… ke laut ler. maaf la ek, mmg aku kaki bangku sejak sekolah. terimalah seadanya. hihihi…

kat sini aku x yah pening nak pk pasal parking kete. sentiasa ade & percuma. staff pun bukan ramai mn. rumah sewa aku pun dekat ssgt lebih kurang 5-10 minit kot. weekend kalo boring aku blk umah ayah aku. yg penting dlm tempoh sbulan nie aku kena kemas kaw² rumah sewa aku tu. pengsan nok!

kat opis sini x de kantin mahu pun cafĂ©. kena tapau kat luar. tp x de la jauh sgt. Cuma aku malas nak kuar drive kete cari makan. tunggu motor aku dah servis br aku rajin merempit cr mkn. tp mcm sll, aku melantak time pagi aje. thari nie aku jarang mkn. jaga badan la sgt. perut dah ke depan nie. alahai… kalo dulu lunch aje aku tawaf kat alamanda. sini ade aje shopping complex. tp x leh jln kaki ler mcm aku sll g alamanda tu. mesti alamanda rindukan muka aku nie. huhuhu…

ape lg ek aku nak citer pasal tmpt keje br aku nie. kat sini ade kipas siling & aircond. pasang ikut tahap cuaca ler kot. kalo rasa panas kat luar tu, pasang aircond aje. kalo x tahan sejuk, pasang kipas. kalo dah buang tebiat, pasang dua². wakaka…

masih terngiang² di corong tinger aku nie amaran dr boss ms aku mula² start keje tempoh hari. yg ptama, dilarang surf tenet yg x de kaitan dgn keje. contohnya mcm fb ke twitter ke, dll. lg pun tenet kat sini mmg x block pape pun. so, kena tahan dugaan dan cobaan utk surf tenet. time rehat aje ler kalo nak layan tenet bagai. kalo guna hp x pe. hahaha….

memandangkan keje kat kolej nie kena handle student² yg mmg sumenye anak dara belasan tahun, boss dah bg amaran. jgn sesekali menggoda dan tergoda. hahaha… baik boss! saya yang menurut perintah :p

aku rasa setakat nie aje kot citer pasal opis baru aku nie. walaupun di tempat baru, tempat lama x kan dilupakan. tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat ..... (sila isi tempat kosong). jasad disini, hati disana. simpan dalam dalam OK. kalo ade citer, nanti aku stori mori OK. sok perhimpunan… standby baca DOA!


p/s actually ade 3 entry yg masih pending. pending sbb nak kena upload byk pic. mmg jd slow la. so, aku update entry nie dl. yg lg 3 entry tu bakal menyusul. huhuhu…. tunggu ye wahai stalkerku sayang! hihihi..

2 comments:

  1. ye ye o je menteri pengangkutan ni.. kasi tegak sikit brader.. lumba lari dah standby dah.. hahahahaha

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com