Out There We Are One

Pasukan Pembersihan Fasiliti KKM Pasca Bencana Banjir di Pantai Timur

Mesyuarat Pasca Bencana Banjir

Aku orang pertama yang tawarkan diri menjadi sukarelawan, tapi aku orang yang terakhir mengundur diri di saat² akhir akibat masalah kesihatan yang tidak dapat dielakkan. Memang kecewa sesangat sebab tak dapat join kerja amal yang dah lama aku nantikan. Tapi nak buat macam mana kan.

InsyaAllah malam ini selepas Isyak, rakan² pejabat akan berkonvoi sebanyak 2 van menuju ke Kelantan. Dan InsyaAllah juga, aku cuba turun ke pejabat untuk membantu apa-apa yang patut sebelum mereka bertolak.

Pejabat aku dipertanggungjawabkan untuk membersih fasiliti² KKM seperti klinik² yang terjejas teruk akibat banjir besar baru-baru ini. Kerana diarahkan last minute malam ini juga, petang ini segala peralatan dan kelengkapan akan dibeli untuk dibawa ke sana. Semua yang terlibat diberi kelepasan untuk pulang awal selepas waktu rehat untuk membuat persediaan diri memandangkan urusan pembersihan ini mengambil masa 3-4 hari. Ini semua bergantung kepada keadaan di sana.

Memandangkan aku tak dapat nak pergi, aku dipertanggungjawabkan untuk membuat persediaan lapor diri dan pendaftaran pelatih baru pada Isnin depan. Tugas aku adalah untuk menyiapkan bunting dan banner selain menjadi jurugambar pada hari tersebut.

Kepada rakan² yang pergi ke Kelantan, semoga selamat pergi dan selamat kembali serta dipermudahkan segala urusan. Aku? Perah otak cari idea nak design bunting & banner.

#PrayForPantaiTimur

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com