Out There We Are One

Jual beli topup melalui aplikasi android


dulu aku pernah jual topup. tak silap aku, nama company Prepaid4U MyMode. skrg dah muflis kot. aku pun tak pasti status keahlian aku. btw, jual topup nie takde ler untung banyak mana pun. sekarang nie lagi ler kena GST. tapi takkan rugi. ade ler sikit income. sikit² lama² jadi bukit. melainkan kalo cari org jual topup. masyuk skit la. dulu aku 'baik hati' sgt dengan customer merangkap member sendiri. nak topup aje masuk buku 555, hujung bulan baru bayar. kawan² katakan, takkan nak berkira sangat kan. penyudahnya aku yang sakit. sebab nak rolling modal takde bajet. nak marah, kengkawan lak. akhirnya aku stop jual. just beli untuk diri sendiri.

kini aku aktif kembali. salah satu sebab utama adalah proses jual beli sangat mudah. jika dulu aku jual beli guna sms yang melibatkan kredit. maksud aku, siapa nak beli topup, aku kena hantar kod sms untuk jual topup. setiap kali hantar kod sms dah tentu akan tolak kredit even setakat 1sen aje.

so, skrg dah makin moden. jual beli topup dah boleh guna aplikasi android aje. so, boleh topup melalui smartphone, tablet atau pun mana² gajet yang menyokong android. aplikasi ini kena muat turun terlebih dahulu. cuma agen yang berdaftar saja boleh daftar masuk (log in).

selain topup kredit yang pelbagai telco (lihat gambar di atas), aplikasi ini juga boleh bayar bil² utiliti seperti TNB, Astro dan sebagainya.

sila layari laman web My Smart Reload 2U untuk mengetahui lebih lanjut mengenai biz jual beli topup, btw, laman web ini belum siap sepenuhnya setakat hari ini. tapi masih boleh tengok ape² yang patut.

secara ringkasnya, setakat nak jual topup saja... yuran pendaftaran cuma RM30 seumur hidup untuk jadi Agen. tapi kalau nak jadi Master Agen, yuran pendaftaran cuma RM120 seumur hidup. Master Agen boleh lantik Agen² di bawahnya. manakala Master Dealer pula boleh lantik Master Agen dan juga Agen di bawahnya dengan yuran keahlian sebanyak RM200 seumur hidup.

kalau anda jenis nak beli online, malas nak pergi ke kedai, biz ini sangat sesuai. segalanya dihujung jari. kalau tak nak jual takpe, boleh beli untuk diri sendiri.


















2 comments:

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com